Over mij

Ik ben Joost Borsboom (Eindhoven, 1965), werkzaam als zelfstandig ondernemer en adviseur voor kennis- en sociale innovatie. 

Ik ben een gedreven productmanager en creatief adviseur met verstand van digitale innovatie en onderwijs en realiseer werkbare toepassingen (zoals e-learning modules) waarmee mensen en organisaties zich kunnen ontwikkelen, zodat ze hun ambities kunnen waarmaken en versnellen ín en vóór een duurzame, digitale wereld. Kenmerkende eigenschappen daarbij zijn: nieuwsgierig, out of the box denkend, snelwerkend, resultaatgericht en maatschappelijk betrokken.

Ik ben inzetbaar voor brainstorm-, onderzoek-, advies, en productowner opdrachten voor kennis en maatschappelijke innovatie, waarbij o.a. mijn passie voor een betere samenleving –  onderwijs en buurt – mijn kennis en vaardigheden van het ontwikkelen van it-diensten én mijn uitgebreide netwerk van pas zullen komen.

Sinds 2007 sta ik aan de wieg van de diverse Buurtquiz initiatieven in Arnhem. Eind 2019 wordt een eerste Stadsfinale georganiseerd.

Sinds 2011 ben ik co-founder en bestuurder van Stichting Dagjelesgeven. Deze stichting bemiddelt beroepsprofessionals in het voortgezet onderwijs om hun kennis en ervaring voor hun vak te delen met jongeren (13-18 jaar) om hen te inspireren en motiveren voor een goede profiel-, studie- of beroepskeuze. Het initiatief draagt zo bij aan een betere aansluiting tussen school en samenleving.

Tussen 2005-2018 was ik werkzaam als adviseur educatieve technologie bij ThiemeMeulenhoff; daarin vervulde ik onder andere de rol als (agile/scrum) productowner voor de ontwikkeling van innovatieve content- en leersystemen.

Ik ben bioloog van origine, in 1992 afgestudeerd aan  Wageningen University

Meer weten? Neem contact met mij op!

LinkedIn-profiel van Joost Borsboom weergeven
Linkedin